//My Family.
serba sedikit tentang sekolah ;)
Sunday, January 9, 2011 @ 1:23 AM | 0 Talk [s]


hello semua; saat merindui zaman ber-blogging mula terasa sebab terasa sangat sangat nak membebel di hari hari tengah malam ni, sungguh terasa sepi betul tengah tengah malam ni, terasa damai sebab idea mencurah curah dengan pelbagai gambar telepon ni, harap maaf sebab tak seberapa nak lawa, mungkin ada juga yang kurang jelas.

tetapi, 

niat aku hari ni satu je, nak update blog ni supaya tak bersawang dan dipenuhi dengan labah labah, hehe ;)

firstly, mari aku cerita pasal minggu persekolahan ini, agak menyeronokkan, sebab pot pet sana sini, tepuk kejutkan kawan dan mengganggu kawan study first day ;p

third day, cuti sakit sebab perot ;DD

wan masak cucur untuk dimakan petang tu !!

masih panas ;DD


atas pangkuan sendiri ;p


sangat sedap ;p



dan itulah yang berlaku pada hari rabu..berapa hari bulan entah, HAHA ;D

kemudian hari jumaat, dua hari yang lepas, aku ada tuisyen malam, jadi semua adik adik dan parents ke rumah ayah sampai lah pukul 10 malam. kemudian beranjak pulang. 

kat sana non jadi tukang masak profesional sekejap, the first thing dia nak buat adalah masak maggi, then terus ke masak nasi, sardin dan telur rebus ;p


sardin tin pun sedap kalau kita masak dengan cara yang betul ; HAHA ;p


air panas nak buat maggi ;
sementara menunggu sardin dimasak, non didihkan air supaya dapat masak maggi yang mama nak tu..

ooh lazat ;DD

sardin ku sardin yang berani ;

chef non ;

masukkan garam ;

mari rasa ;

sedang tanak nasi ;


aku hanya bertindak sebagai kaki sibuk di dalam dapor mengganggu chef yang sedang masak dengan snap sana sini, niat dah terus nak masukkan dalam blog sahaja..

kacau kacau bagi serata ;


bau sudah naik, perut dah meragam mintak diisi ;)

biarkan je ;



non nak ambik maggi, sebab air panas dah hampir masak, masa untuk tuang maggi ;DD


maggi sedang masak, perghh, bila orang lain yang masak, semua jadi sedap kan? HAHA ;) itulah masalah bila dah malas,, beratnya tulang kau, aku ni rajin ambik gambar je..;p



non masukkan perencah ; bagi sedap ;



tak suka tunggu !! aku dah lapar jadi aku pun bukak sup campbells tu, 




pertama kali makan, HAHA ;) mula mula kita bukak dulu..


masukkan dalam air panas dan kacau sehingga sebati ;



masa untuk makan ;D

seleranya cheff ;DD


sampai di sini cerita persekolahan minggu pertama ;)

harapkan semua yang lain belajar elok elok ;p Mungkin ketidakselaluan untuk menaip ya, tapi akan berusaha untuk corat coret kepada semua ;) 

Mana boleh simpan jekan, takda lah feeling nak buat karangan lagi nanti ;

salam sayang ;
doREmi ;




Older Post | Newer Post


Pegawai Bertugas;


Assalamualaikum and hai :)


mailbox

Entries NotaKaki

duludulu!




HEW HEW;