//My Family.
diet ikan terbaik !
Monday, August 16, 2010 @ 11:11 PM | 0 Talk [s]
hai semua, harapnya kalian semua masih lagi berdaya menjalani ibadah puasa. ngee! semalam aku ada selak selak surat khabar kejap. padahal aku ni bukan nya orang yang suka dan hebat dalam pembacaan newspaper lebih lebih lagi english punya. malas punya pasal. tapi sekarang dah rajin sebab cari dan curi muka surat sudoku. hahaha..oleh itu, sapa sapa yang lambat baca surat khabar dan terasa macam ada page yang hilang, aku lah tok dalang nya..hehehe


MySpacetadi wawa tanya macam mana aku letak kanak kanak kecil ini, mari aku sebarkan, mula mula tekan link kat bawah ni;


oke ! semoga berjaya ye wawa !

kembali kepada title yang betul betul..persoalan pasal ikan.

jenis jenis ikan yang harus dielakkan ;
  • bawal putih
  • bawal hitam
  • pari
  • kerisi
  • parang
  • ikan sebelah
  • bulus
  • sotong biasa
  • sotong katak
  • udang karang
  • udang lobok
  • mameng
  • udang lipan
  • kerepoh
  • kunyit kunyit
  • kerapu bara
  • kerapu ekor gelap
  • kerapu bintik jingga
  • kerapu lumpur
  • kerapu bebeh
jenis jenis ikan yang perlu pikir 2kali sebelum nak makan;
  • terubok
  • siput retak seribu
  • timun laut
  • jenahak
  • senangin
  • ketam bunga
  • ikan merah
  • udang putih
  • kerapu sonah
  • siakap
  • udnag harimau
  • udang putih pasifik
  • kerapu harimau
jenis jenis ikan yang digalakkan ;
  • lala
  • ikan bilis
  • selar kuning
  • sotong mengabang
  • belanak
  • tongkol
  • kembong
  • tenggiri
  • cencaru
  • siakap merah
  • kerapu tikus
  • kerapu kertang
  • bawal emas
  • kerang
  • kupang
  • tiram
  • ketam bakau
dapat informasi ini dari NST ya..

pernah dengar tak kerang ni elok untuk penghasilan darah dalam badan? aritu wan ada masak gulai kupang. wahh sedap tau ! jangan main main..hehe..kupang tu kulit dia dah kena tanggal, beli kat econsave kuala pilah.. dapat lah merasa kupang kejap..

MySpace

sapa nak masakkan lauk lauk sedap tukan kalau bukan wan aku..hehehe..sedap..tadi pun wan buat cendol..ayah beli popia basah kat batu kikir..besar besar lah..syukur syukur dapat buka pose..sedap tau..

selamat malam semua ! esok nak sekolah,

p/s; hari ni ada trial SPM kat sekolah, pengetua tak kasi buat bising, kononnya, pelajar sekolah aku akan kisah..ngeee, sekolah tadi pun ada NAZIR datang, macam biasa kami buat tak kisah..

Labels: , ,




Older Post | Newer Post


Pegawai Bertugas;


Assalamualaikum and hai :)


mailbox

Entries NotaKaki

duludulu!




HEW HEW;