//My Family.
keinsafan diri [akibat menipu !]
Tuesday, August 10, 2010 @ 11:22 PM | 2 Talk [s]
ayah bawak balik coklat lagi ! wahh ! terasa air liur meleleh leleh makan coklat yang hebat tu.. maaf yer, tak dapat nak kongsi..hehe:)

selain itu, sekarang semua adik adik ku dah tidur..tinggal aku je yang belum..degil tak mau masuk tidur lagi..hehehe..jangan buat macam macam yer, aku sedang singgah singgah blog orang lain yang rajin datang blog ini sahaja..

terima kasih diucapkan..

aku nak cerita satu benda ni, sebagai peringatan kita bersama..benda ni baru je berlaku kat kampung aku ni..

watak watak ; 

penduduk kampung terutama ahli ahli surau berdekatan kat rumah aku ni
encik penipu

the story ;

dalam dua tiga bulan yang lepas, encik penipu ni sebarkan kat ahli surau yang dia ni merupakan ejen perlancongan dan dia tanya sapa nak pergi buat umrah dengan bayaran rm2500 seorang. bila ahli surau tengok macam murah je, ramai lah yang nak pergi tanpa disedari encik penipu itu sedang memperdayakan mereka. 

selepas sebulan, encik penipu tu kata tak jadi dan dia tak pulangkan langsung bayaran kat ahli surau..dah lama ramai yang pergi..kesian betul..


then, bila encik penipu ni tak mau bayar, ahli surau ni buat la sembahyang hajat berjemaah di surau..


2minggu lepas, salah seorang dari ahli surau ni terserempak dengan encik penipu dan mula marah marah sambil suruh orang tu pulangkan balik duit dia..tiba tiba je encik penipu tu rebah kat depan kedai runcit bapa dia sendiri..panggil ambulans..masuk ICU..2hari lepas tu, encik penipu itu "pergi" equal passed away..

jadi kepada semua orang tak baik tipu tipu orang lain! nanti dapat balasan yang sangat teruk !

semoga semua sedar diri ea.. hehe

ini adalah motivasi sebelum bulan puasa bermula ; ngee!

salam semua ;

p/s ; encik encik puan puan cik cik abang abang kakak kakak adik adik dan semua pembaca, SELAMAT MENYAMBUT BULAN PUASA ; semoga ibadah semua orang lengkap oke !

Labels: , ,




Older Post | Newer Post


Pegawai Bertugas;


Assalamualaikum and hai :)


mailbox

Entries NotaKaki

duludulu!




HEW HEW;